ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ!!!

6 μήνες

Συζητήστε με τον αγαπημένο σας για την κατάλληλη ημερομηνία που θα γίνει η τελετή. Προτεινόμενες μέρες, η Παρασκευή και το Σάββατο, εάν και παλαιότερα όλοι προτιμούσαν την Κυριακή.

Οργανωθείτε οικονομικά.

Υπολογίστε πόσα χρήματα θα διαθέσετε, αν κάνετε τα έξοδα από κοινού ή αν αναλάβετε ο κάθε ένας ξεχωριστά κάποιο ποσό. Συζητήστε με τους γονείς σας αν θα σας ενισχύσουν οικονομικά και καταλήξτε στην πιο ενδιαφέρουσα οικονομική πρόταση.

Εφόσον αποφασίσατε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας πρέπει να συζητήσετε με τον αγαπημένο σας για το ναό που θα επιλέξετε. Παραδοσιακά ο γάμος γινόταν στην ενορία της νύφης, τα τελευταία χρόνια όμως δεν υφίσταται ακριβώς αυτό.

Το ζευγάρι επιλέγει την εκκλησία ανάλογα με το στυλ που θέλει να επικρατήσει.

Όποια κι’ αν είναι η τελική επιλογή σας, πρέπει να σπεύσετε να κλείσετε ημερομηνία. Την ημέρα που θα συναντηθείτε με τον ιερέα θα πρέπει να συνεννοηθείτε για τον φωτισμό, την διακόσμηση και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες.

Θέλετε να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο; Επιλέξτε το Δήμο που θα γίνει η τελετή. Συνήθως οι γαμήλιες αίθουσες είναι διαμορφωμένες για να υποδέχονται το ζευγάρι με τους καλεσμένους.

Ποιος θα είναι ο κουμπάρος; Για μια τόσο ιδιαίτερη σχέση δεν πρέπει να βιαστείτε. Συζητήστε το με το έτερο σας ήμισυ, φτιάχνοντας μια λίστα από τα επικρατέστερα ονόματα. Σκεφτείτε ότι η κουμπαριά είναι συγγενικό δέσιμο και έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Επίσης θα πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη λίστα των καλεσμένων.

5 μήνες

Αποφασίσατε που θα πάτε γαμήλιο ταξίδι; Το ταξιδάκι θα είναι εντός ή εκτός Ελλάδος; Το πρώτο ταξίδι σας ως παντρεμένοι λίγο πριν μπείτε στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι το μέρος που θα επιλέξετε πρέπει να σημαίνει κάτι και για τους δυο.

Αρχίστε την διαμόρφωση των χώρων του σπιτιού σας. Βάψτε το αν χρειαστεί και κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Αναζητήστε και αγοράστε τα κατάλληλα έπιπλα για το σπίτι σας, χωρίς βιαστικές κινήσεις όμως. Μετά το γάμο μπορείτε να κάνετε τις επιπλέον αγορές σας.

4 μήνες

Πρόβα νυφικού! Ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη πρόβα της ζωής σας! Επιλέξτε το στυλ νυφικού που σας πηγαίνει και μην αγχώνεστε. Αντιμετωπίστε τα πάντα με χαμόγελο! Μην παραλείψετε να συνδυάσετε το νυφικό με τα παρανυφάκια.

Η πρόβα συνεχίζεται …Κομμωτήριο και μακιγιάζ, παίρνουν την σειρά τους.

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα, φροντίστε να δείτε τον εαυτό σας έτσι όπως θα παρουσιαστείτε.

Οι βέρες είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να επιλέξετε. Να προσέξετε την εφαρμογή που θα έχουν, έτσι ώστε να μην σας πιέζουν για να μην χρειαστεί να τις αποχωριστείτε ποτέ.

Στο ίδιο κοσμηματοπωλείο, θα αγοράσετε το σετ που θα φορέσετε με το νυφικό, το ρολόι του γαμπρού και το δώρο του κουμπάρου.

Οι κυρίες πρέπει να επισκεφτούν το γυναικολόγο τους!

Κάντε μια συζήτηση και ένα τεστ ΠΑΠ, θα ενημερωθείτε για πολλά πράγματα που δεν γνωρίζατε.

3 μήνες

Η σειρά του γαμπρού να διαλέξει το κοστούμι του γι’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη μέρα. Βρείτε τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα συνοδέψουν το γαμπριάτικο κοστούμι. Παπούτσια, γραβάτα, μανικετόκουμπα  και ότι άλλο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η εικόνα του γαμπρού.

Το γραφείο που θα επιλέξετε για να απαθανατίσει αυτές τις στιγμές πρέπει να είναι επαγγελματίες. Για να αποφύγετε τις κακοτεχνίες ζητήστε να δείτε προηγούμενες δουλειές του. Βιντεοσκοπηθείτε και φωτογραφηθείτε για να μην χάσετε ποτέ αυτές τις όμορφες στιγμές της ζωής σας. Πλέον πολλά ζευγάρια επιλέγουν την επόμενη ημέρα του γάμου ή τη δεύτερη για να φωτογραφηθούν.

Η μουσική είναι το απαραίτητο χαλί για την δεξίωση. Στην αρχή πρέπει να συνοδεύσει το ζευγάρι κατά την είσοδό του στο χώρο. Έπειτα πρέπει να συνδυαστεί ανάλογα με το μενού και η αποκορύφωση θα έρθει την στιγμή που θα χορέψουν συγγενείς και φίλοι.

Αναγγελία γάμου. Θα αναγγείλετε ευρέως το χαρμόσυνο γεγονός που πρωταγωνιστείτε. Πολλοί κρατάνε την δημοσίευση  αυτή για το άλμπουμ – ημερολόγιο του γάμου τους. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι σας είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να πάρετε την άδεια του γάμου, αφού πρώτα προσκομίσετε το απόκομμα στην εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο.

Ανοίξτε μια λίστα γάμου, για τα δώρα των καλεσμένων. Έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει του καλεσμένους και εσάς.

Πλέον όλα τα ζευγάρια δέχονται ως δώρα ένα χρηματικό ποσό που ορίζει ο κάθε καλεσμένος. Σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τα φακελάκια, ανοίξτε έναν λογαριασμό στην τράπεζα και τυπώστε τον αριθμό του, στο κάτω μέρος του προσκλητηρίου.

1 μήνας

Στείλτε τα προσκλητήρια και ενημερώστε τους καλεσμένους σας για την λίστα γάμου που έχετε ανοίξει. Ζητήστε τους να σας επιβεβαιώσουν αν θα παραβρεθούν στην δεξίωση.

Προβάρετε το νυφικό και παρατηρείστε το με ηρεμία. Πρέπει να προσέξετε κάθε λεπτομέρεια επάνω σας.